use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Donuts

  • Μερίδες10
recipe image Donuts

Υλικά

Ingredients
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλκοόλ
  • Μαρμελάδα
  • 1 λίτρο λάδι μαγειρέματος για το τηγάνισμα

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1/2 ποτήρι γάλα. Την αφήνουμε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
      2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, για να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Λιώνουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να κρυώσει.
      3. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο Βιτάμ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι ή με το μίξερ.
      4. Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
      5. Ζυμώνουμε τη ζύμη ξανά και την κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Ισιώνουμε το καθένα από αυτά, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και τα κολλάμε μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα.
      6. Ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα ντόνατς  σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε, γυρίζοντάς τα περιστασιακά προς την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.