use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Donuts

  • Μερίδες 10
recipe image Donuts
Ingredients
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλκοόλ
  • Μαρμελάδα
  • 1 λίτρο λάδι μαγειρέματος για το τηγάνισμα
Execution
  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1/2 ποτήρι γάλα. Την αφήνουμε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, για να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Λιώνουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο Βιτάμ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι ή με το μίξερ.
  4. Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  5. Ζυμώνουμε τη ζύμη ξανά και την κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Ισιώνουμε το καθένα από αυτά, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και τα κολλάμε μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα ντόνατς  σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε, γυρίζοντάς τα περιστασιακά προς την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.