Γλυκά και ζαχαρωτά
Donuts
Μερίδες 10

Ingredients
- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 20 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
- 50 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας αλκοόλ
- Μαρμελάδα
- 1 λίτρο λάδι μαγειρέματος για το τηγάνισμα
Execution
- Ανακατεύουμε τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1/2 ποτήρι γάλα. Την αφήνουμε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, για να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Λιώνουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο Βιτάμ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι ή με το μίξερ.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη ξανά και την κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Ισιώνουμε το καθένα από αυτά, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και τα κολλάμε μαζί, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα ντόνατς σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε, γυρίζοντάς τα περιστασιακά προς την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

