Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Cupcakes
Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
Μερίδες16
Υλικά
Ingredients
140 γραμμάρια Βιτάμ soft με γιαούρτι (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Βιτάμ κλασικό, Βιτάμ soft, Βιτάμ light)
80 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια κόρν φλάουρ
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
160 ml γάλα
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζαχαρόπαστα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Execution
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κόρν-φλάουερ, το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, να αφρατέψουν, προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και, εναλλάξ, προσθέτουμε το γάλα και το μείγμα με το αλεύρι.
Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε ένα μείγμα, μοιράζουμε σε 16 μεγάλα χάρτινα φορμάκια ή στο ειδικό ταψάκι για cupcakes, αφού έχουμε πρώτα καλύψει κάθε θήκη με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα cupcakes για 20 περίπου λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για να διακοσμήσουμε τα cupcakes, χρωματίζουμε τη ζαχαρόπαστα και κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχέδια.
Διακοσμούμε τα cupcakes, κολλώντας τα σχέδια με ζαχαρόνερο.