use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Κέικ

Cupcakes

  • Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
  • Μερίδες 16
recipe image Cupcakes
Ingredients
  • 140 γραμμάρια Βιτάμ soft με γιαούρτι (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Βιτάμ κλασικό, Βιτάμ soft, Βιτάμ light)
  • 80 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γραμμάρια κόρν φλάουρ
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 160 ml γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ζαχαρόπαστα
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Execution
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κόρν-φλάουερ, το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, να αφρατέψουν, προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  4. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και, εναλλάξ, προσθέτουμε το γάλα και το μείγμα με το αλεύρι.
  5. Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε ένα μείγμα, μοιράζουμε σε 16 μεγάλα χάρτινα φορμάκια ή στο ειδικό ταψάκι για cupcakes, αφού έχουμε πρώτα καλύψει κάθε θήκη με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε τα cupcakes για 20 περίπου λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  7. Για να διακοσμήσουμε τα cupcakes, χρωματίζουμε τη ζαχαρόπαστα και κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχέδια.
  8. Διακοσμούμε τα cupcakes, κολλώντας τα σχέδια με ζαχαρόνερο.