Κέικ
Cupcakes
Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
Μερίδες 16

Ingredients
- 140 γραμμάρια Βιτάμ soft με γιαούρτι (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Βιτάμ κλασικό, Βιτάμ soft, Βιτάμ light)
- 80 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γραμμάρια κόρν φλάουρ
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 160 ml γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ζαχαρόπαστα
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Execution
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κόρν-φλάουερ, το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, να αφρατέψουν, προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
- Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και, εναλλάξ, προσθέτουμε το γάλα και το μείγμα με το αλεύρι.
- Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε ένα μείγμα, μοιράζουμε σε 16 μεγάλα χάρτινα φορμάκια ή στο ειδικό ταψάκι για cupcakes, αφού έχουμε πρώτα καλύψει κάθε θήκη με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τα cupcakes για 20 περίπου λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Για να διακοσμήσουμε τα cupcakes, χρωματίζουμε τη ζαχαρόπαστα και κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχέδια.
- Διακοσμούμε τα cupcakes, κολλώντας τα σχέδια με ζαχαρόνερο.

