Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Brownies με μασκαρπόνε

  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες20
recipe image Brownies με μασκαρπόνε

Υλικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 65 γραμμάρια κακάο
  • 3 μέτρια αυγά
  • 30 ml κονιάκ
  • 100 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 στικ βανίλια
  • 250 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 στικ βανίλια
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για να ετοιμάσουμε την κρέμα τυριού βάζουμε βάζουμε σε ένα μίξερ το μασκαρπόνε και την άχνη, χτυπάμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Κρατάμε το μείγμα του μασκαρπόνε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  2. Βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει σε μπεν μαρί, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο, τη βανίλια και το αλάτι. Αποσύρουμε και αφήνουμε 4-5 λεπτά, για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος. Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το αλεύρι, τα αυγά και, αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια.
  3. Σε ένα μέτριο ταψί 20x20 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε τα 3/4 του μείγματος, προσθέτουμε την κρέμα μασκαρπόνε κουταλιές-κουταλιές από επάνω και, τέλος, το υπόλοιπο μείγμα των brownies. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι, κάνοντας τυχαίες κινήσεις. Ψήνουμε στους 175°C για περίπου 25-30 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τεμαχίζουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.