Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Brownies
Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
Μερίδες20
Υλικά
Ingredients
250 γραμμάρια Βιτάμ Soft (εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν: Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι ή Βιτάμ soft light)
130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια κακάο
3 μέτρια αυγά
15 ml κονιάκ
80 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Execution
Σε μπεν μαρί βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο, την κανέλα και το αλάτι.
Αποσύρουμε και αφήνουμε 4-5 λεπτά, για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το αλεύρι και, αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια.
Σε ένα μέτριο ταψί 20x20 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τα brownies στους 175°C για περίπου 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, για να κoπούν τέλεια τα brownies και τα τεμαχίζουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.