Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Brownie

  • Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Brownie

Υλικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 375 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το Βιτάμ, το γάλα, το κακάο και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να γίνει λείο και λαμπερό. Κρατάμε στην άκρη τα 2/3 του μείγματος και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο μπολ.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με το κακάο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ.
  3. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Προσθέτουμε τα αυγά στη ζύμη, ξεχωριστά, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ, μέχρι να γίνει μαρέγκα. Το προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι της σούπας.
  5. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια διαμήκη φόρμα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος (διαστάσεων περίπου 10x30 εκατοστών). Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180°C.
  6. Αφαιρούμε το ψημένο κέικ από τη φόρμα. Όταν κρυώσει λίγο, το καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κακάου και το αφήνουμε να δέσει.