Κέικ
Brownie
Χρ. μαγειρέματος50 λεπτά
Μερίδες 10

Ingredients
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 375 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
- 340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
Execution
- Βάζουμε το Βιτάμ, το γάλα, το κακάο και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να γίνει λείο και λαμπερό. Κρατάμε στην άκρη τα 2/3 του μείγματος και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο μπολ.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με το κακάο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ.
- Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Προσθέτουμε τα αυγά στη ζύμη, ξεχωριστά, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ, μέχρι να γίνει μαρέγκα. Το προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι της σούπας.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια διαμήκη φόρμα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος (διαστάσεων περίπου 10x30 εκατοστών). Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180°C.
- Αφαιρούμε το ψημένο κέικ από τη φόρμα. Όταν κρυώσει λίγο, το καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κακάου και το αφήνουμε να δέσει.

