Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αφράτα μπισκότα με φράουλες, δυόσμο και κρέμα

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • ΜερίδεςServes 12
recipe image Αφράτα μπισκότα με φράουλες, δυόσμο και κρέμα

Υλικά

  • 600 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • Βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 350 γραμμάρια γάλα
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμμάρια φράουλες
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 170 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για τα μπισκότα δουλεύουμε με το χέρι το αλεύρι με το Βιτάμ Βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να αρχίσει να ενσωματώνεται το Βιτάμ. Προσθέτουμε, σταδιακά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέχουμε, να μην δουλέψουμε πολύ το μείγμα. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε πάχος 2 cm, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβουμε σε 12 τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 18-20 λεπτά.
  2. Κόβουμε τις φράουλες σε τέταρτα και τις μαρινάρουμε με τη ζάχαρη και τον δυόσμο.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.
  4. Σερβίρουμε τα μπισκότα με τις φράουλες και τη σαντιγί.