Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αφράτα μπισκότα με φράουλες, δυόσμο και κρέμα

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες12
recipe image Αφράτα μπισκότα με φράουλες, δυόσμο και κρέμα

Υλικά

  • 600 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • Βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 350 γραμμάρια γάλα
  • 80 γραμμάρια Βιτάμ Cremefine για Ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά
  • 500 γραμμάρια φράουλες
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 170 γραμμάρια Βιτάμ Cremefine για Ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για τα μπισκότα δουλεύουμε με το χέρι το αλεύρι με το Βιτάμ με βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να αρχίσει να ενσωματώνεται το Βιτάμ. Προσθέτουμε, σταδιακά, το γάλα και το Βιτάμ Cremefine, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέχουμε, να μην δουλέψουμε πολύ το μείγμα. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε πάχος 2 cm, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβουμε σε 12 τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 18-20 λεπτά.
  2. Κόβουμε τις φράουλες σε τέταρτα και τις μαρινάρουμε με τη ζάχαρη και τον δυόσμο.
  3. Χτυπάμε τη Βιτάμ Cremefine μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.
  4. Σερβίρουμε τα μπισκότα με τις φράουλες και τη σαντιγί.