use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αφράτα Μπισκότα με Φράουλες, Δυόσμο και Κρέμα

Δες συνταγή για αφράτα μπισκότα με φράουλες, δυόσμο, κρέμα και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
  • Μερίδες12
recipe image Αφράτα μπισκότα με φράουλες, δυόσμο και κρέμα

Υλικά

Για τα μπισκότα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 600 γραμμάρια αλεύρι
  • 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • Βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 350 γραμμάρια γάλα
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
Για τις μαριναρισμένες φράουλες
  • 500 γραμμάρια φράουλες
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
Για την κρέμα
  • 170 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

      Εκτέλεση

      1. Για τα μπισκότα δουλεύουμε με το χέρι το αλεύρι με το Βιτάμ Βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να αρχίσει να ενσωματώνεται το Βιτάμ. Προσθέτουμε, σταδιακά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέχουμε, να μην δουλέψουμε πολύ το μείγμα. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε πάχος 2 cm, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβουμε σε 12 τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 18-20 λεπτά.
      2. Κόβουμε τις φράουλες σε τέταρτα και τις μαρινάρουμε με τη ζάχαρη και τον δυόσμο.
      3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.
      4. Σερβίρουμε τα μπισκότα με τις φράουλες και τη σαντιγί.