Γλυκά και ζαχαρωτά
Αχλάδια Grande Marnier
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες 2

Ingredients
- 2 άγουρα και αρωματικά αχλάδια
- 2 κεφαλάκια γαρύφαλλο
- 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη
- 2 κουταλιές Βιτάμ κλασικό
- Λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά Grande Marnier
- 1 κουταλιά μαστίχα Χίου
Execution
- Ξεφλουδίζουμε τα αχλαδια, αφήνοντας το κοτσάνι τους, και αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους. Στο άνοιγμα που σχηματίζεται, βάζουμε από ένα κεφαλάκι γαρύφαλλο.
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα αχλαδια με τη ζάχαρη, το κάρδαμο, το ένα φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού, ώσπου να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα αχλαδια σε ένα πιάτο και βράζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
- Όταν πήξει, προσθέτουμε σταδιακά το Βιτάμ, τη μαστίχα και το Grande Marnier, ανακατεύοντας.
- Με αυτό το σιρόπι περιχύνουμε τα αχλαδια γκραν μαρνιέ και σερβίρουμε αμέσως.

