use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Αχλάδια Grande Marnier

  • Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
  • Μερίδες 2
recipe image Αχλάδια Grande Marnier
Ingredients
  • 2 άγουρα και αρωματικά αχλάδια
  • 2 κεφαλάκια γαρύφαλλο
  • 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές Βιτάμ κλασικό
  • Λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά Grande Marnier
  • 1 κουταλιά μαστίχα Χίου
Execution
  1. Ξεφλουδίζουμε τα αχλαδια, αφήνοντας το κοτσάνι τους, και αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους. Στο άνοιγμα που σχηματίζεται, βάζουμε από ένα κεφαλάκι γαρύφαλλο.
  2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα αχλαδια με τη ζάχαρη, το κάρδαμο, το ένα φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού, ώσπου να μαλακώσουν.
  3. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα αχλαδια σε ένα πιάτο και βράζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
  4. Όταν πήξει, προσθέτουμε σταδιακά το Βιτάμ, τη μαστίχα και το Grande Marnier, ανακατεύοντας.
  5. Με αυτό το σιρόπι περιχύνουμε τα αχλαδια γκραν μαρνιέ και σερβίρουμε αμέσως.