Γλυκά και ζαχαρωτά
Σοκολατένιος κορμός με πουρέ κάστανο
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες 10

Ingredients
- 500 γραμμάρια πουρές κάστανο
- 125 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 125 γραμμάρια κουβερτούρα
- 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας ρούμι μαύρο
- Μαρόν γλασέ (για τη διακόσμηση)
- Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Execution
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 40°C.
- Ανακατεύουμε το Βιτάμ με την άχνη και τη σοκολάτα.
- Ενώνουμε το μείγμα με τον πουρέ κάστανο, προσθέτουμε το ρούμι και το αδειάζουμε στο κέντρο μιας στρωμένης λαδόκολλας.
- Τυλίγουμε τις δύο άκρες, για να σχηματιστεί ο κορμός και τον βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και με ένα πιρούνι χαράζουμε την επιφάνεια, για να σχηματιστούν γραμμές, όπως στον κορμό ενός δένδρου.
- Διακοσμούμε με μαρόν γλασέ φύλλα γκυ και άχνη ζάχαρη.

