use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.

Shortbread (Σορτμπρεντ) Μπισκότα με Lemon Curd

Δες συνταγή για Shortbread Μπισκότα με Lemon Curd και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ

Δες συνταγή για Shortbread Μπισκότα με Lemon Curd και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ

  • Χρ. μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας15 λεπτά
  • ΔυσκολίαΕύκολη
  • Μερίδες 20
recipe image Shortbread (Σορτμπρεντ) Μπισκότα με Lemon Curd
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 125 γραμμάρια ρυζάλευρο
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Χυμός λεμονιού από 6 μεγάλα λεμόνια
  • 6 αυγά
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 2 λάιμ
  1. Δουλεύουμε το Bιτάμ με την άχνη στο χέρι, όχι υπερβολικά όμως, ρίχνουμε τα αλεύρια στο μείγμα Bιτάμ-ζάχαρης και ζυμώνουμε, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία ζύμη.
  2. Αυτή τη ζύμη, θα την ανοίξουμε με τον πλάστη και θα την τοποθετήσουμε σε ένα τετράγωνο τσέρκι.
  3. Τρυπάμε την επιφάνεια μέχρι κάτω, με ένα πιρούνι, και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε ράβδους. Σερβίρουμε με την κρέμα λεμόνι.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε, ελαφρώς, με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, όπου έχουμε βάλει το χυμό και το ξύσμα.
  6. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και, μόλις δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το Βιτάμ.
  7. Περιμένουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε.
  8. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, τη βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.