Μπισκότα Πασχαλινά Αυγά
Δες εδώ συνταγή για μπισκότα πασχαλινά αυγά με Βιτάμ. Για πεντανόστιμες, εύκολες γιορτινές Πασχαλινές συνταγές βάλε στα γλυκά και τα φαγητά σου φυτικό Βιτάμ.
Δες εδώ συνταγή για μπισκότα πασχαλινά αυγά με Βιτάμ. Για πεντανόστιμες, εύκολες γιορτινές Πασχαλινές συνταγές βάλε στα γλυκά και τα φαγητά σου φυτικό Βιτάμ.
Χρ. μαγειρέματος15 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας50 λεπτά
Μερίδες 30

- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 20 ml χυμός λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γραμμάρια αλεύρι
Για το Γλάσο
- 100 γραμμάρια ασπράδια αυγών
- 450 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 4 σταγόνες χυμός λεμόνι
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- 2. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, και προσθέτουμε το αυγό. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί και, έπειτα, προσθέτουμε το ξύσμα των λεμονιών
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Βγάζουμε και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 1 εκατοστό.
- Κόβουμε μπισκότα σε σχήμα αυγού με το κουπ-πατ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
Φτιάχνουμε το Γλάσο
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την άχνη ζάχαρη και τις σταγόνες χυμό λεμονιού για περίπου 5 λεπτά. Το γλάσο πρέπει να είναι σχετικά σφιχτό. Αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτουμε λίγες ακόμα σταγόνες χυμό λεμονιού. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε άχνη ζάχαρη
- Βάφουμε το γλάσο με χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρέσκείας μας
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, πριν τα αποθηκεύσουμε σε γυάλινο ή μεταλλικό κουτί

