Κρέας
Αργοψημένη παντσέτα με παντζάρια, καρότα και βινεγκρέτ πορτοκαλιού
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
Μερίδες 4

Ingredients
- 1 παντσέτα ολόκληρη, βάρους 1 κιλού
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
- 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι σε κόκκους
- 1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορος
- 1 κουταλιά της σούπας αστεροειδή γλυκάνισο, σπασμένο
Για τη γαρνιτούρα
- 400 γραμμάρια καρότα μικρά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 400 γραμμάρια παντζάρια μικρά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Δεντρολίβανο
- Θυμάρι
Για τη βινεγκρέτ
- 100 γραμμάρια χυμός πορτοκαλιού
- 20 γραμμάρια χυμός λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γραμμάρια ελαιόλαδο
Execution
- Για την παντσέτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC. Μαρινάρουμε την παντσέτα με το αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και την τοποθετούμε στον φούρνο, επάνω σε μια σχάρα με ταψί, για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1-1,5 ώρα.
- Πλένουμε καλά τα καρότα και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε ένα τηγάνι με 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το θυμάρι, την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο μαζί με την πανσέτα για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα κλείνουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο μαζί με Βιτάμ, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο. Ψήνουμε στον φούρνο μαζί με την παντσέτα για 1 ώρα περίπου. Τα καθαρίζουμε αφού ψηθούν.
- Για τη βινεγκρέτ, ομογενοποιούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
- Σερβίρουμε την παντσέτα σε κομμάτια και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ στα λαχανικά.

