use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.

Κέικ Σοκολάτας

Δες συνταγή για κέικ σοκολάτας με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ

Δες συνταγή για κέικ σοκολάτας με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ

  • Χρ. μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας30 λεπτά
  • Μερίδες 10
recipe image Κέικ Σοκολάτας
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 5 κουταλιές γάλα
  • 3 φακελάκια βανιλέτα
  • 6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές καρύδια ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη αμυγδαλόψυχα
  1. Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα 200 γραμμάρια Βιτάμ. Ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη, τα αυγά, τις 2 βανιλέτες, το μπέικινγκ πάουντερ, λιωμένο σε 2 κουταλιές γάλα, και το αλεύρι, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου γίνει το μείγμα αφράτο.
  2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί 170 γραμμάρια κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
  3. Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ μια φόρμα κέικ με επίπεδη βάση (ή δύο μακρόστενες φόρμες) και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C  για 45 λεπτά περίπου.
  4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί 50 γραμμάρια κουβερτούρα και προσθέτουμε 60 γραμμάρια Βιτάμ. Τα ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν. Βάζουμε στο μικρό μπολ του μίξερ 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το Βιτάμ με τη σοκολάτα. Χτυπάμε καλά το μείγμα και ρίχνουμε 1 βανιλέτα και 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ.
  5. Όταν το κέικ κρυώσει, το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.