Γλυκά και ζαχαρωτά        
    
Γαλατόπιτα με πορτοκάλι
Μερίδες 10
Ingredients
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1/2 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
 - 1/2 κουταλιά της σούπας ξίδι
 - 1/4 ποτήρι λιωμένο Βιτάμ
 - 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
 - Αλεύρι για το άνοιγμα
 - 1/2 ποτήρι λιωμένο Βιτάμ για το άνοιγμα των φύλλων
 - 100 γραμμάρια Βιτάμ soft
 - 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
 - 2 λίτρα φρέσκο γάλα
 - 2 ποτήρια ψιλό σιμιγδάλι
 - 3 βανίλιες
 - Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού (από 1 1/2 πορτοκάλι)
 - 5 αυγά
 - 1/2 ποτήρι Βιτάμ soft
 - Καστανή ζάχαρη για την κρούστα
 - Βιτάμ κλασικό (λιωμένο για το ταψί)
 - Αλεσμένη κανέλα για το πασπάλισμα
 
Execution
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
 - Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, το ξίδι και λίγο νερό.
 - Ζυμώνουμε, προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Μόλις πάρουμε μια πολύ μαλακή ζύμη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα.
 - Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια, στο μέγεθος ενός λεμονιού, αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε το φύλλο, αλευρώνοντας πάντα τη ζύμη και από τις δύο πλευρές της.
 - Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε τα 100 γραμμάρια Βιτάμ, τη ζάχαρη και το γάλα.
 - Βράζουμε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
 - Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το σιμιγδάλι και χτυπάμε με το σύρμα της κουζίνας. Μόλις πήξει ελαφρά η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
 - Μόλις κρυώσει λίγο, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και, με γρήγορες κινήσεις, τα ενσωματώνουμε στην κρέμα.
 - Αλείφουμε με Βιτάμ ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε τα δυό χωριάτικα φύλλα, φροντίζοντας να προεξέχουν από τα τειχώματα.
 - Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και γυρίζουμε τα φύλλα που περίσσεψαν, σχηματίζοντας έναν ωραίο γείσο.
 - Περιχύνουμε με το μισό φλιτζάνι Βιτάμ, πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45 περίπου λεπτά. Τρώμε την πίτα ζεστή, πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα.
 
    
    



