use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Πίτα

Εύκολη τραγανή τυρόπιτα

  • Μερίδες 10
recipe image Εύκολη τραγανή τυρόπιτα
Ingredients
  • 500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 ποτήρι λιωμένο Βιτάμ soft
  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • Λιωμένο Βιτάμ κλασικό (για το ταψί)
Execution
  1. Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το νερό και το αλάτι.
  2. Το ζυμώνουμε γύρω στα 10 λεπτά, στην αρχή στη λεκάνη, και, στη συνέχεια, στον πάγκο μας, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα δάχτυλα. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα, για να ξεκουραστεί.
  3. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 περίπου ομοιόμορφα μπαλάκια. Αλείφουμε με λιωμένο Βιτάμ ένα μέτριο ταψί. Βουτάμε τα χέρια μας στο λιωμένο Βιτάμ και, ξεκινώντας από τη μέση, ανοίγουμε σε φύλλο το κάθε μπαλάκι, δουλεύοντας και με τα δύο μας χέρια, και, κρατώντας το φύλλο στον αέρα, όχι στην επιφάνεια εργασίας. Η διαδικασία γίνεται πανεύκολα, αρκεί τα χέρια μας να είναι καλά βιταμωμένα.
  4. Το απλώνουμε στο ταψί και πάνω μοιράζουμε χοντροκομμένα κομμάτια φέτας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  5. Αλείφουμε όσο Βιτάμ έμεινε στην επιφάνεια. Με το δάχτυλό μας, σχηματίζουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια.
  6. Ενώνουμε, με τα χέρια μας, τις άκρες και ψήνουμε την πίτα στους 180°C, σε ζεστό φούρνο, για 1 ώρα.