Cookies Μπισκότα
Δες συνταγή για cookies μπισκότα με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για cookies μπισκότα με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος15 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας45 λεπτά
ΔυσκολίαΕύκολη
Μερίδες 20

- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 3 ποτήρια απλό αλεύρι
- 3/4 ποτήρι ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 μπάρες σοκολάτα γάλακτος
- Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα (για τη διακόσμηση)
- Πολτοποιούμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό στο τέλος.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το μέλι. Και πάλι, τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε την κρύα ζύμη σε ένα χαρτί ψησίματος με μερικά χιλιοστά στρώση από αλεύρι.
- Χρησιμοποιούμε τις φόρμες μπισκότων, για να κόψουμε φανταχτερά αστεράκια. Τα τοποθετούμε σε ένα επίπεδο ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα, και ψήνουμε στους 180°C για 10-15 λεπτά.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτάμε τα αστεράκια εκεί, σε παρτίδες, και τα τοποθετούμε διάσπαρτα, έτσι ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
- Ετοιμάζουμε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Καθαρίζουμε τα αμύγδαλα και ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Διακοσμούμε τα σοκολατένια αστεράκια, όπως επιθυμούμε.

