Γλυκά και ζαχαρωτά
Brownies με καρύδια
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες 10
Ingredients
- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 1/2 ποτήρια χοντροκομμένη καρυδόψυχα
- 4 αυγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι Βιτάμ κλασικό
- 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 2 βανίλιες
- Σιρόπι σοκολάτας
- 3 κουταλιές Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)
Execution
- Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το Βιτάμ, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Επίσης, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικινγκ πάουντερ και τη βανίλια.
- Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά-σιγά και, ανακατεύοντας, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνουμε στο μπολ την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να πάει παντού.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, αλειμμένο με Bιτάμ, και ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
- Όταν ψηθεί, βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο, αλείφουμε με το σιρόπι σοκολάτα, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και, μετά, γαρνίρουμε με καρύδια και το κόβουμε σε κομμάτια.




