use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Πίτα

Αυγόπιτα

  • Μερίδες 10
recipe image Αυγόπιτα
Ingredients
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 8 αυγά (βρασμένα και ψιλοκομμένα)
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα (χονδροτριμμένη)
  • 1 1/2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή ξερό
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 κουταλιά λευκό σουσάμι
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
  1. Αλείφουμε καλά με Βιτάμ ενα μέτριο ταψί.
  2. Τοποθετούμε στην βάση του ενα φύλλο σφολιάτας.
  3. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα, βραστά αυγά, το δυόσμο και τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε ενα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το Βιτάμ και αφήνουμε να πάρει μια ελαφρία βραση. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια παχύρευστη και σφιχτή κρέμα.
  5. Κατόπιν, ρίχνουμε την κρέμα από το σιμιγδάλι μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  6. Ριχνουμε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας. Σφραγίζουμε προσεκτικά τις πλευρές της πίτας με ενα πιρούνι, πατώντας και τα δυο φύλλα της σφολιάτας, ωστε να κολλήσουν.
  7. Πουδράρουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.