Κρέπες και βάφλες
Αυγοφέτες γλυκές και αλμυρές
Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
Μερίδες 4

Ingredients
- 10 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωριάτικο ή ψωμί του τοστ με προζύμι)
- 6 αυγά
- 380 ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ή κανέλα
- Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Υλικά για τις γλυκές αυγοφέτες
- Φρούτα εποχής
- Μέλι
- Κανέλα
- Λιωμένη σοκολάτα
- Ζάχαρη κρυσταλλική
Υλικά για τις αλμυρές αυγοφέτες
- Γραβιέρα
- Καπνιστό ζαμπόν
- Μουστάρδα
Execution
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το Βιτάμ λιωμένο.
- Αραδιάζουμε τις φέτες σε ένα σκεύος και τις περιχύνουμε με το μείγμα αυγών που ετοιμάσαμε. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 20-30 λεπτά, ώστε να ρουφήξουν οι φέτες του ψωμιού το μείγμα και να μαλακώσουν.
- Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι, τηγανίζουμε τις αυγοφέτες, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο, μέχρι να ψηθεί. Τέλος, περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα, συνεχίζουμε το μαγείρεμα 5 λεπτά ακόμη, αποσύρουμε και προσθέτουμε φρέσκο κόλιανδρο.
- Μεταφέρουμε τις αυγοφέτες σε σχάρα και, μέχρι να τις σερβίρουμε, τις τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο.

