use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χριστουγεννιάτικη Semifreddo Τερίνα Σοκολάτας

Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή συνταγή για Χριστουγεννιάτικη semifreddo τερίνα σοκολάτας. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ
  • Μερίδες10
recipe image Χριστουγεννιάτικη semifreddo τερίνα σοκολάτας

Υλικά

  • 1 κιλό κουβερτούρα (κομμένη σε κομμάτια)
  • 10 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 5 φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε κρύο νερό)
  • Διάφανη μεμβράνη
  • 2 μικρά ποτήρια (σφηνάκια) Bailey's ή Kahlua
  • Φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο και ρόδι (για διακόσμηση)

      Εκτέλεση

      1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και, μόλις φουσκώσει, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί, σε χαμηλή προς δυνατή θερμοκρασία.
      2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
      3. Βγάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα, τους κρόκους και το λικέρ και ανακατεύουμε ελαφρά.
      4. Τέλος, παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη χτυπημένη μαρέγκα και την ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με το μείγμα της σοκολάτας.
      5. Με ένα μουσκεμένο χαρτί, βρέχουμε τα εσωτερικά τοιχώματα της κάθε φόρμας (μακρόστενης ή στρογγυλής) και τοποθετούμε τη διάφανη μεμβράνη, ώστε να ξεφορμαριστεί η τερίνα εύκολα.