Χριστουγεννιάτικη Semifreddo Τερίνα Σοκολάτας
Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή συνταγή για Χριστουγεννιάτικη semifreddo τερίνα σοκολάτας. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ
- Μερίδες10
Υλικά
- 1 κιλό κουβερτούρα (κομμένη σε κομμάτια)
- 10 αυγά
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 5 φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε κρύο νερό)
- Διάφανη μεμβράνη
- 2 μικρά ποτήρια (σφηνάκια) Bailey's ή Kahlua
- Φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο και ρόδι (για διακόσμηση)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και, μόλις φουσκώσει, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί, σε χαμηλή προς δυνατή θερμοκρασία.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Βγάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα, τους κρόκους και το λικέρ και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Τέλος, παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη χτυπημένη μαρέγκα και την ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με το μείγμα της σοκολάτας.
- Με ένα μουσκεμένο χαρτί, βρέχουμε τα εσωτερικά τοιχώματα της κάθε φόρμας (μακρόστενης ή στρογγυλής) και τοποθετούμε τη διάφανη μεμβράνη, ώστε να ξεφορμαριστεί η τερίνα εύκολα.