Χριστουγεννιάτικη semifreddo τερίνα σοκολάτας

Υλικά
  • 1 κιλό κουβερτούρα (κομμένη σε κομμάτια)
  • 10 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 5 φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε κρύο νερό)
  • Διάφανη μεμβράνη
  • 2 μικρά ποτήρια (σφηνάκια) Bailey’s ή Kahlua
  • Φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο και ρόδι (για διακόσμηση)
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και, μόλις φουσκώσει, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί, σε χαμηλή προς δυνατή θερμοκρασία.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Βγάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα, τους κρόκους και το λικέρ και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Τέλος, παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη χτυπημένη μαρέγκα και την ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με το μείγμα της σοκολάτας.
  5. Με ένα μουσκεμένο χαρτί, βρέχουμε τα εσωτερικά τοιχώματα της κάθε φόρμας (μακρόστενης ή στρογγυλής) και τοποθετούμε τη διάφανη μεμβράνη, ώστε να ξεφορμαριστεί η τερίνα εύκολα.
2018-07-11T14:02:13+00:00