Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τάρτα σοκολάτας

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • ΜερίδεςServes 6
recipe image Τάρτα σοκολάτας

Υλικά

  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 αυγά Για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα (τουλάχιστον 60% βούτυρο κακάο)
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 25 γραμμάρια γλυκόζη
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για τη βάση, ζυμώνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, τυλιγμένο σε μεμβράνη, για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Αλείφουμε με Βιταμ κλασικό και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 cm.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο στη φόρμα, έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.
  5. Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια, για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας, καθώς ψήνεται) για 20 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  7. Για τη γέμιση, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει. Μόλις βράσει, την αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  8. Προσθέτουμε το Βιτάμ κλασικό σε κομμάτια, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  9. Αδειάζουμε την κρέμα στην τάρτα και κρυώνουμε για 2 ώρες, πριν σερβίρουμε.