Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό και κρέμα

Υλικά
  • 350 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 200 γραμμάρια σολομός καπνιστός, κομμένος σε λωρίδες
  • 50 γραμμάρια βότκα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • 4 κρόκους αυγού
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 60 γραμμάρια παρμεζάνα
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα,  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αχνίζουμε για 2 λεπτά και συνεχίζουμε με το σκόρδο και τον σολομό. Σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ ενσωματώνουμε τη Βιτάμ Cremefine, τους κρόκους και τον μαϊντανό με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις διαβρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα και τον σολομό και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

 

By | 2019-11-20T10:20:51+00:00 November 11th, 2019|Comments Off on Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό και κρέμα

About the Author: