Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Τυρομπισκοτάκια
Μερίδες20
Υλικά
Ingredients
240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
200 γραμμάρια τυρί φέτα
2 κοφτές κουταλιές γιαούρτι
1 αυγό (για το άλλειμα)
Σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Execution
Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο Βιτάμ, το αλεύρι, το γιαούρτι και την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Αφού ενωθούν καλά όλα τα υλικά, τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και, με τον πλάστη, ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1/2 δακτύλου περίπου.
Με ένα κουπ-πατ ή με ένα ποτήρι κόβουμε μπισκοτάκια στο σχήμα που θέλουμε και, στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αφού χτυπήσουμε ένα αυγό, αλείφουμε τα μπισκοτάκια και, μετά, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, ώστε να ροδίσουν ελαφρά.