use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Τυρί

Παραδοσιακές γκόγκλιες με σάλτσα τυριών

  • Μερίδες 12
recipe image Παραδοσιακές γκόγκλιες με σάλτσα τυριών
Ingredients
  • 400 γραμμάρια γκόγκλιες παραδοσιακά ζυμαρικά
  • 200 γραμμάρια κασέρι
  • 150 γραμμάρια γλυκιά γραβιέρα
  • 100 γραμμάρια φέτα μαλακή
  • 30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 600 ml γάλα φρέσκο
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ κλασικό
  • Μυζήθρα ξερή (για το σερβίρισμα)
Execution
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το Βιτάμ να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα, και αποσύρουμε.
  3. Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και πιπέρι, ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν, και κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.
  4. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  5. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με το Βιτάμ και το ελαιόλαδο.
  6. Σερβίρουμε τα τυρένια ζυμαρικά με την τσίκνωση και τριμμένη μυζήθρα.
  7. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
  8. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά ή στο φούρνο για 10 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.