Τυρί
Παραδοσιακές γκόγκλιες με σάλτσα τυριών
Μερίδες 12

Ingredients
- 400 γραμμάρια γκόγκλιες παραδοσιακά ζυμαρικά
- 200 γραμμάρια κασέρι
- 150 γραμμάρια γλυκιά γραβιέρα
- 100 γραμμάρια φέτα μαλακή
- 30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 600 ml γάλα φρέσκο
- Φρεσκοκομμένο πιπέρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ κλασικό
- Μυζήθρα ξερή (για το σερβίρισμα)
Execution
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το Βιτάμ να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα, και αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και πιπέρι, ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν, και κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με το Βιτάμ και το ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τα τυρένια ζυμαρικά με την τσίκνωση και τριμμένη μυζήθρα.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
- Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά ή στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

