use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μανιταρόσουπα

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Μερίδες4
recipe image Μανιταρόσουπα

Υλικά

Ingredients
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
  • 1/2 πακέτο Βιτάμ soft
  • Λίγη σκόνη σκόρδου
  • 1 κύβος ζωμού βοδινού
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Πλένουμε τα μανιτάρια προσεκτικά και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό περίπου. Σουρώνουμε το ζουμί, το κρατάμε και πετάμε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
      2. Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα Βιτάμ σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το ζουμί που κρατήσαμε (2 φλιτζάνια ζουμί περίπου)μ καθώς και 1 φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο Βιτάμ, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, το σκόρδο. Αφήνουμε τη σούπα στη φωτιά 10 λεπτά περίπου.
      3. Λίγο πριν αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και το τυρί, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.