Μανιταρόσουπα

Υλικά
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
  • 1/2 πακέτο Βιτάμ soft
  • Λίγη σκόνη σκόρδου
  • 1 Κλασικός Κύβος Βοδινού Knorr
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τα μανιτάρια προσεκτικά και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό περίπου. Σουρώνουμε το ζουμί, το κρατάμε και πετάμε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
  2. Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα Βιτάμ σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το ζουμί που κρατήσαμε (2 φλιτζάνια ζουμί περίπου)μ καθώς και 1 φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο Βιτάμ, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, το σκόρδο. Αφήνουμε τη σούπα στη φωτιά 10 λεπτά περίπου.
  3. Λίγο πριν αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και το τυρί, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
2018-08-02T15:22:14+00:00