Κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

Υλικά
  • Χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 1 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 2 ποτήρια ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 κύβος ζωμού βοδινού Knorr
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse (και επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας για τη σάλτσα)
  • 300 γραμμάρια λαζάνια
  • 1 Pummaro σάλτσα ντομάτας και βασιλικού για ζυμαρικά
  • 3 κουταλιές τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα
  • 200 γραμμάρια καπνιστό ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Σκόνη σκόρδου
  • 2 αυγά
  • 400 γραμμάρια λιωμένο ανθότυρο
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτα: το Pummaro, τον κύβο βοδινού, το χυμό μισού λεμονιού, το 1/2 φλιτζάνι Βιτάμ, μία πρέζα σκόνη σκόρδου και τα 2 φλιτζάνια σέλινο ψιλοκομμένο και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τη σάλτσα κατά μέρος.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το ζεματάμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Το ψιλοκόβουμε.
  3. Βάζουμε τα λαζάνια να βράζουν με τον κύβο σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και λίγο λάδι. Τα σουρώνουμε.
  4. Αναμειγνύουμε το σπανάκι με το ανθότυρο, την παρμεζάνα (εκτός από 2 κουταλιές), την κεφαλογραβιέρα, το ζαμπόν, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Παίρνουμε ένα-ένα τα λαζάνια. Τα τοποθετούμε σε επίπεδη επιφάνεια και βάζουμε, στη μία άκρη τους, 2 κουταλιές από το μείγμα. Τυλίγουμε τα λαζάνια σε ρολό σαν κανελόνια.
  6. Βάζουμε τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτα σε πυρίμαχο σκεύος και, πάνω στη σάλτσα, τοποθετούμε τα κανελόνια από λαζάνια, με την ένωση προς τα κάτω. Ρίχνουμε επάνω στα κανελόνια την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε και τα ψήνουμε 20 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.
2018-07-11T14:06:59+00:00