Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το Βιτάμ Βούτυρο σε ένα τηγάνι ή μία μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το κόρν φλάουερ με το νερό.
Αφού αρχίσει να καραμελώνει η ζάχαρη με το βούτυρο, τα αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντάς τα, ώστε να γίνει λίγο πιο σκούρο το χρώμα.
Προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό-κορν φλάουερ, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία ξύλινη κουτάλα (αφού πρώτα ξανανακατέψουμε το κορν φλάουερ με το νερό γιατί μπορεί να έχει κολλήσει). Αφού το ρίξουμε όλο, βράζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. (Αν η καραμέλα γίνει σκληρή, σαν πέτρα, βράζουμε μέχρι να λιώσει καλά).
Αφού το μείγμα σφίξει πολύ, ρίχνουμε το αμύγδαλο (το οποίο αν επιθυμούμε μπορούμε και να το έχουμε καβουρδίσει) και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και αλοίφουμε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά.