use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γιορτινό Κέικ με Κάστανα και Γλάσο Σοκολάτας

Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή Χριστουγεννιάτικη συνταγή για Κέικ με κάστανα και γλάσο σοκολάτας. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ
  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Γιορτινό κέικ με κάστανα και γλάσο σοκολάτας

Υλικά

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) ρούμι
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 400 γραμμάρια κρέμα κάστανο (έτοιμη από το super market)
  • Επιπλέον Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα της φόρμας)
  • Επιπλέον αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη φόρμα)
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ κλασικό
  • 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος

      Εκτέλεση

      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, λιώνουμε το Βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε με την κρέμα κάστανο.
      2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ποτό και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, προσθέτουμε το μίγμα κάστανου με το Βιτάμ και τα χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
      3. Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ τη φόρμα, την αλευρώνουμε, ελαφρά, και αδειάζουμε το μείγμα.
      4. Ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 40-50 λεπτά και στους 160°C για άλλα 20 λεπτά.
      5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το τοποθετούμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
      6. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: λιώνουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και, στο τέλος, προσθέτουμε το ρούμι. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν το κόψουμε. Εάν θέλουμε, το διακοσμούμε με φύλλα γκι ή κάποια άλλα χριστουγεννιάτικα υλικά.