Κέικ με Ξηρά Φρούτα
Δες συνταγή για κέικ με ξηρά φρούτα και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- Μερίδες10
Υλικά
- 3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα αλεσμένη σε σκόνη
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 1/2 ποτήρια Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 ποτήρι γάλα
- Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
- 1 3/4 ποτήρια με διάφορα ξηρά φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, ανανάς, δαμάσκηνα κλπ.)
- 1/2 μικρό ποτήρι μπράντυ ή κονιάκ
- 1 βανίλια
- Λίγη κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές Βιτάμ κλασικό (για τη φόρμα)
- Λίγο αλεύρι (για τη φόρμα)
- Ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα, το ποτό και το χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε για λίγο στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο–λίγο το αλεύρι με τη βανίλια και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα ξηρά φρούτα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, πριν το σερβίρουμε.