use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ με Ξηρά Φρούτα

Δες συνταγή για κέικ με ξηρά φρούτα και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 1 ώρες 20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Κέικ με ξηρά φρούτα

Υλικά

  • 3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα αλεσμένη σε σκόνη
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρια Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • 1 3/4 ποτήρια με διάφορα ξηρά φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, ανανάς, δαμάσκηνα κλπ.)
  • 1/2 μικρό ποτήρι μπράντυ ή κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές Βιτάμ κλασικό (για τη φόρμα)
  • Λίγο αλεύρι (για τη φόρμα)
  • Ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)

      Εκτέλεση

      1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
      2. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
      3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα, το ποτό και το χυμό πορτοκαλιού.
      4. Ανακατεύουμε για λίγο στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο–λίγο το αλεύρι με τη βανίλια και την κανέλα.
      5. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
      6. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα ξηρά φρούτα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
      7. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
      8. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, πριν το σερβίρουμε.