use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή συνταγή για τραγανά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ
  • Μερίδες40
recipe image Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά

  • 1 πορτοκάλι
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια μέλι
  • 2 αυγά
  • 750 γραμμάρια αλεύρι (και επιπλέον για το ταψί)
  • 45 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
  • 20 γραμμάρια ανάμεικτα μπαχαρικά (2 μεγάλες κουταλιές της σούπας)
  • Χρωματιστό γλάσο
  • Κουφετάκια

      Εκτέλεση

      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
      2. Πλένουμε το πορτοκάλι με ζεστό νερό. Τρίβουμε τη φλούδα του στον τρίφτη, επάνω από μια κατσαρόλα. (Το υπόλοιπο του πορτοκαλιού δεν θα μας χρειαστεί, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο.)
      3. Προσθέτουμε το Βιτάμ, την καστανή ζάχαρη και το σιρόπι στο ξύσμα πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, μέχρι το Βιτάμ και η ζάχαρη να λιώσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
      4. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
      5. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ. Κοσκινίζουμε τα ανάμεικτα μπαχαρικά, το τζίντζερ, μία πρέζα αλάτι, το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ επάνω από το μείγμα των αυγών-βουτύρου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά, με το χέρι, μέχρι να σταματήσει να κολλάει. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και την τυλίγουμε σε μια πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες (όσο περοσσότερο, τόσο το καλύτερο).
      6. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, μέχρι να έχει περίπου 1/2 εκατοστά πάχος.
      7. Κόβουμε τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, αστέρια, καρδιές και ανθρωπάκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Διπλώνουμε τα υπολείμματα ζύμης και τα ανοίγουμε και πάλι, ώστε να κόψουμε και νέα μπισκότα.
      8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και, στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε μια σχάρα, για να κρυώσουν εντελώς.
      9. Διακοσμούμε τα cookies, χρησιμοποιώντας χρωματιστό γλάσο και κουφετάκια, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.