use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cake Pops Καρύδας με Λευκή Σοκολάτα

Δες συνταγή για cake pops καρύδας με λευκή σοκολάτα & Βιτάμ. Για μπισκότα, κέικ και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ
  • 1 ώρες 20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες20
recipe image Cake pops καρύδας με λευκή σοκολάτα

Υλικά

Υλικά για το κέικ
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • 65 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη
  • 55 γραμμάρια ινδοκάρυδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 30 ml ρούμι
  • 110 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • Ελάχιστο αλάτι
Υλικά για το frosting
  • 110 g Βιτάμ κλασικό
  • 220 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 160 g ζάχαρη κρυσταλλική ψιλή ή μαύρη
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 100 g Καραμέλα έτοιμη (από ζαχαρούχο γάλα)
Υλικά για την επικάλυψη
  • 500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • Ξύλινα στικς 6-8 εκατοστών

      Εκτέλεση

      Για την προετοιμασία του κέικ
      1. Μία ημέρα νωρίτερα ετοιμάζουμε το κέικ, για να είναι κρύο. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά
      2. Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C
      3. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.
      Για το frosting
      1. Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα τυριού μαζί με το Βιτάμ μέχρι να ομογενοποιηθούν
      2. Προσθέτουμε τις ζάχαρες και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας
      3. Προσθέτουμε και τη καραμέλα με σπάτουλα ή στο μίξερ
      4. Γαρνίρουμε από πάνω από το cake.
      Για την προετοιμασία των cake pops
      1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το κέικ και ανακατεύουμε με το frosting που ετοιμάσαμε
      2. Πλάθουμε μπαλίτσες, περίπου 40 γραμμάρια η καθεμία ή μικρότερες, βυθίζουμε ένα ξύλινο καλαμάκι σε καθεμία και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσουμε την σοκολάτα.
      Για την προετοιμασία της σοκολατένιας επικάλυψης
      1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της. Βουτάμε τα cake pops στη σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα για περίπου 2 ώρες.