Cake pops καρύδας με λευκή σοκολάτα

Υλικά
Υλικά για το κέικ
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 65 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη
  • 55 γραμμάρια ινδοκάρυδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 30 ml ρούμι
  • 110 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • Ελάχιστο αλάτι
Υλικά για το frosting
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 στικ φυσικής βανίλιας
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι ή Βιτάμ soft
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Υλικά για την επικάλυψη
  • 500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • Ξύλινα στικς 6-8 εκατοστών
Εκτέλεση

Για την προετοιμασία του κέικ

    Μία ημέρα νωρίτερα ετοιμάζουμε το κέικ, για να είναι κρύο. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.

Για την προετοιμασία του frosting

    Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 2-3 λεπτά.

Για την προετοιμασία των cake pops

    Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το κέικ και ανακατεύουμε με την κρέμα που ετοιμάσαμε. Πλάθουμε μπαλίτσες, περίπου 40 γραμμάρια η καθεμία ή μικρότερες, βυθίζουμε ένα ξύλινο καλαμάκι σε καθεμία και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσουμε την σοκολάτα.

Για την προετοιμασία της σοκολατένιας επικάλυψης

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της. Βουτάμε τα cake pops στη σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα για περίπου 2 ώρες.
2018-07-25T09:50:06+00:00