Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σοκολατένια brownies

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Σοκολατένια brownies

Υλικά

  • 135 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 140 γραμμάρια σοκολάτα υγείας (σπασμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 3 μέτρια αυγά
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 25 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 55 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
  2. Βάζουμε το Βιτάμ και τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ, επάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και το αφήνουμε να λιώσει (εναλλακτικά, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει). Ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να δέσουν. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπείκινγκ πάουντερ, το κακάο και μια πρέζα αλάτι, επάνω από το μπολ, και ανακατεύουμε το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να γίνει. Περιμένουμε να κρυώσει στη φόρμα, πριν το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.