Σοκολατένια Brownies
Δες συνταγή για αφράτα και σπιτικά brownies με σοκολάτα και Βιτάμ. Εύκολες, ελληνικές, αλλά και διεθνείς συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με Βιτάμ, 100% φυτικό.
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- Μερίδες10
Υλικά
- 135 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 140 γραμμάρια σοκολάτα υγείας (σπασμένη σε μικρά κομμάτια)
- 3 μέτρια αυγά
- 225 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 40 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 25 γραμμάρια σκόνη κακάο
- 55 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
- Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
- Βάζουμε το Βιτάμ και τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ, επάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και το αφήνουμε να λιώσει (εναλλακτικά, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει). Ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να δέσουν. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπείκινγκ πάουντερ, το κακάο και μια πρέζα αλάτι, επάνω από το μπολ, και ανακατεύουμε το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να γίνει. Περιμένουμε να κρυώσει στη φόρμα, πριν το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.