use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σοκολατένια Brownies

Δες συνταγή για αφράτα και σπιτικά brownies με σοκολάτα και Βιτάμ. Εύκολες, ελληνικές, αλλά και διεθνείς συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με Βιτάμ, 100% φυτικό.
  • 1 ώρες 10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Σοκολατένια brownies

Υλικά

  • 135 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 140 γραμμάρια σοκολάτα υγείας (σπασμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 3 μέτρια αυγά
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 25 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 55 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
  •  Μία πρέζα αλάτι

      Εκτέλεση

      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
      2. Βάζουμε το Βιτάμ και τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ, επάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και το αφήνουμε να λιώσει (εναλλακτικά, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει). Ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
      3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να δέσουν. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
      4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπείκινγκ πάουντερ, το κακάο και μια πρέζα αλάτι, επάνω από το μπολ, και ανακατεύουμε το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια.
      5. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να γίνει. Περιμένουμε να κρυώσει στη φόρμα, πριν το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.