Σοκολατένια brownies
Χρόνος Μαγειρέματος40 min
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 10

Υλικά
- 135 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 140 γραμμάρια σοκολάτα υγείας (σπασμένη σε μικρά κομμάτια)
- 3 μέτρια αυγά
- 225 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 40 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 25 γραμμάρια σκόνη κακάο
- 55 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
- Βάζουμε το Βιτάμ και τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ, επάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και το αφήνουμε να λιώσει (εναλλακτικά, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει). Ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να δέσουν. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπείκινγκ πάουντερ, το κακάο και μια πρέζα αλάτι, επάνω από το μπολ, και ανακατεύουμε το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να γίνει. Περιμένουμε να κρυώσει στη φόρμα, πριν το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.