Brownie
Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
Μερίδες10

Υλικά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 375 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
- 340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Βάζουμε το Βιτάμ, το γάλα, το κακάο και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να γίνει λείο και λαμπερό. Κρατάμε στην άκρη τα 2/3 του μείγματος και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο μπολ.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με το κακάο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ.
- Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Προσθέτουμε τα αυγά στη ζύμη, ξεχωριστά, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ, μέχρι να γίνει μαρέγκα. Το προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι της σούπας.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια διαμήκη φόρμα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος (διαστάσεων περίπου 10x30 εκατοστών). Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180°C.
- Αφαιρούμε το ψημένο κέικ από τη φόρμα. Όταν κρυώσει λίγο, το καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κακάου και το αφήνουμε να δέσει.