use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Τυρί

Τυρομπισκοτάκια

  • Μερίδες 20
recipe image Τυρομπισκοτάκια
Ingredients
  • 240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 κοφτές κουταλιές γιαούρτι
  • 1 αυγό (για το άλλειμα)
  • Σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Execution
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο Βιτάμ, το αλεύρι, το γιαούρτι και την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Αφού ενωθούν καλά όλα τα υλικά, τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και, με τον πλάστη, ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1/2 δακτύλου περίπου.
  3. Με ένα κουπ-πατ ή με ένα ποτήρι κόβουμε μπισκοτάκια στο σχήμα που θέλουμε και, στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Αφού χτυπήσουμε ένα αυγό, αλείφουμε τα μπισκοτάκια και, μετά, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, ώστε να ροδίσουν ελαφρά.