Τσουρέκι Γεμιστό
Δες εδώ συνταγή για Πασχαλινό Τσουρέκι Γεμιστό, με Βιτάμ. Για πεντανόστιμες, εύκολες γιορτινές Πασχαλινές συνταγές βάλε στα γλυκά και τα φαγητά σου φυτικό Βιτάμ.
- Χρόνος Προετοιμασίας4 ώρες
- Μερίδες5
Υλικά
- 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού
- 35 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλιές κορν φλάουρ
- 100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
- 4 κουταλιές μπράντι ή ρούμι
- 100 γραμμάρια καβουρδισμένη αμυγδαλόψυχα
- 100 γραμμάρια καρυδόψυχα
- 1 μήλο τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι κάρδαμο
- 1/2 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο
- 4 κουταλιές μαρμελάδα
- 1/2 κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη. Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε το Βιτάμ, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι, το κορν φλάουρ, το γλυκάνισο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και, έπειτα, την προσθέτεουμε στα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε, παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι. Όσο ζυμώνουμε, ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι περίπου (ή όσο παίρνει) χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, ώστε να φουσκώσει η ζύμη.
- Μετά από 3– 4 ώρες, ξαναζυμώνουμε λίγο, για να φύγει ο αέρας και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια, μέχρι να τη φέρουμε σε ορθογώνιο σχήμα.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για τη γέμιση και, έπειτα, απλώνουμε το μείγμα επάνω στη ζύμη και την τυλίγουμε σε ρολό.
- Αλείφουμε μια φόρμα στρογγυλή ή μακρόστενη με λίγο Βιτάμ και βάζουμε εκεί το ρολό, με την ένωση να κοιτάει προς τα κάτω.
- Τέλος, αλείφουμε το τσουρέκι με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και το ψήνουμε για 45–50 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.