Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τούρτα σεράνο

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • ΜερίδεςServes 10
recipe image Τούρτα σεράνο

Υλικά

  • 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμάρια κακάο
  • 5 αυγά
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια νερό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια κονιάκ
  • 110 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό (κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 450 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γραμμάρια κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι βανίλιας
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου δημιουργηθεί μια πολύ αφράτη και λευκή κρέμα.
  2. Ρίχνουμε μέσα σε αυτήν τα κοσκινισμένα υλικά και, παράλληλα, ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
  3. Ακουμπάμε τρια τσέρκια, με διάμετρο 15 εκατοστά, επάνω σε αλουμινόχαρτο. Γυρνάμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από τα τσέρκια και τις τσαλακώνουμε χαμηλά, για να το στερεώσουμε σαν πάτο.
  4. Αδειάζουμε στο τσέρκι το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες ή για 1 νύχτα.
  5. Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά από όταν αρχίσει ο βρασμός.
  6. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το κονιάκ.
  7. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το Βιτάμ, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και 2 κουταλιές της σούπας από τη συνολική κρέμα Βιτάμ  και ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα.
  8. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά όλη την κρέμα Βιτάμ, το εκχύλισμα βανίλιας, δυναμώνουμε την ταχύτητα στον κάδο και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο και ανάλαφρο frosting.
  9. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σαν βάση, το βρέχουμε με το σιρόπι και το καλύπτουμε με ένα μέρος της κρέμας.
  10. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα δύο. Αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για 2 ώρες, για να σταθεί καλά η κρέμα.
  11. Τέλος, γαρνίρουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα.