use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τάρτα Λεμονιού

Δες συνταγή για τάρτα με λεμονιού με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά
  • 2 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
  • Μερίδες8
recipe image Τάρτα λεμονιού

Υλικά

Για τη βάση
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
Για τη γέμιση
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γραμμάρια χυμός λεμονιού
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια

      Εκτέλεση

      Για τη Βάση
      1. Τοποθετούμε το αλεύρι με το Βιταμ Βούτυρο σε ένα μίξερ και χτυπάμε με γάντζο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κοκκώδη υφή.
      2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
      3. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά και, μετά, ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 2 mm περίπου.
      4. Καλύπτουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 cm και παγώνουμε ξανά για 10 λεπτά.
      5. Ψήνουμε με βάρος για 15 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC και για ακόμη 10 λεπτά, χωρίς βάρος.
      6. Αφαιρούμε τη βάση από την ταρτιέρα και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
      Για τη Γέμιση
      1. τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε, συνεχώς, με ένα σύρμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
      2. Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα, ισιώνουμε την επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, και αφήνουμε να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί.
      3. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.