Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Στρούντελ κοτόπουλο με σταφίδες και μανιτάρια

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες6
recipe image Στρούντελ κοτόπουλο με σταφίδες και μανιτάρια

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 180 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 πράσινο μήλο κομμένος σε κύβους μικρούς
  • 100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
  • 180 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)
  • 300 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου  (κομμένο σε φέτες)
  • 100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα (σπασμένα σε χοντρά κομμάτια)
  • 60 γραμμάρια κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  • 1 κρόκος αυγού χτυπημένος
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε ένα ταψί με το 1/4 περίπου της ποσότητας του Βιτάμ.
  2. Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας στη μέση σε σχήμα παραλληλόγραμμου και τοποθετούμε τα 2 φύλλα στο ταψί.
  3. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ μαζί με το μήλο, τις σταφίδες, τα κάστανα, το κοτόπουλο και το αλατοπίπερο και σοτάρουμε καλά. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν καλά, έως ότου γίνουν τρυφερά και μειωθούν τα υγρά.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Διαλύουμε το κορν-φλάουερ σε ένα μπολ με 2 κουταλιές της σούπας νερό και το ρίχνουμε μέσα στο σκεύος.
  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, έως ότου δέσουν τα υλικά.
  6. Τέλος, τοποθετούμε τη γέμιση στο ταψί, κατά μήκος της σφολιάτας, και κλείνουμε με τα άλλα δύο φύλλα, το κάθε ένα ξεχωριστά. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, πατάμε περιμετρικά και σφραγίζουμε τις άκρες του.
  7. Αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.