Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σουφλέ με μπεσαμέλ και φέτα

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες6
recipe image Σουφλέ με μπεσαμέλ και φέτα

Υλικά

  • 80 γραμμάρια Βιτάμ σε πλακάκι
  • 80 γραμμάρια αλεύρι
  • 1100 ml γάλα
  • 6 ασπράδια
  • 3 κρόκους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 400 γραμμάρια τριμμένα τυριά
  • 250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • Σχοινόπρασο
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Βιτάμ, να ζεσταθεί, και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και αποσύρουμε.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και, μόλις πέσει η θερμοκρασία της μπεσαμέλ, προσθέτουμε τους κρόκους και αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι.
  5. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στη μπεσαμέλ μαζί με τη φέτα και τα τριμμένα τυριά.
  6. Μεταφέρουμε το σουφλέ σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ατομικά φορμάκια, τα οποία έχουμε αλείψει καλά με Βιτάμ και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.