Τυρί
Σουφλέ με μπεσαμέλ και φέτα
Μερίδες 6

Υλικά για τη μπεσαμέλ
- 80 γραμμάρια Βιτάμ σε πλακάκι
- 80 γραμμάρια αλεύρι
- 1100 ml γάλα
- 6 ασπράδια
- 3 κρόκους
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 400 γραμμάρια τριμμένα τυριά
- 250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- Σχοινόπρασο
Για την προετοιμασία της μπεσαμέλ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Βιτάμ, να ζεσταθεί, και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και, μόλις πέσει η θερμοκρασία της μπεσαμέλ, προσθέτουμε τους κρόκους και αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι.
- Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στη μπεσαμέλ μαζί με τη φέτα και τα τριμμένα τυριά.
- Μεταφέρουμε το σουφλέ σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ατομικά φορμάκια, τα οποία έχουμε αλείψει καλά με Βιτάμ και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

