use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Τυρί

Σουφλέ με μπεσαμέλ και φέτα

  • Μερίδες 6
recipe image Σουφλέ με μπεσαμέλ και φέτα
Υλικά για τη μπεσαμέλ
  • 80 γραμμάρια Βιτάμ σε πλακάκι
  • 80 γραμμάρια αλεύρι
  • 1100 ml γάλα
  • 6 ασπράδια
  • 3 κρόκους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 400 γραμμάρια τριμμένα τυριά
  • 250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • Σχοινόπρασο
Για την προετοιμασία της μπεσαμέλ
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Βιτάμ, να ζεσταθεί, και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και αποσύρουμε.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και, μόλις πέσει η θερμοκρασία της μπεσαμέλ, προσθέτουμε τους κρόκους και αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι.
  5. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στη μπεσαμέλ μαζί με τη φέτα και τα τριμμένα τυριά.
  6. Μεταφέρουμε το σουφλέ σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ατομικά φορμάκια, τα οποία έχουμε αλείψει καλά με Βιτάμ και ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.