Ρύζι
Ρύζι με συκωτάκια πουλιών
Μερίδες 5

Ingredients
- 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
- 400 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών (κομμένα στα 4)
- 1 ματσάκι αρωματικά χόρτα (θυμάρι, βασιλικός, δυόσμος)
- 2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με Βιτάμ Culinesse και, μετά, ρίχνουμε μέσα το ρύζι (πλυμένο και στραγγισμένο) με τη δάφνη.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, προσθέτουμε 2 μέρη νερό για κάθε μέρος ρυζιού και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Tηγανίζουμε τα συκωτάκια πουλιών με Bιτάμ Culinesse.
- Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ματσάκι με τα ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα και, τέλος, τα συκωτάκια.
- Αφήνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να βράσει για 10 λεπτά, και, ύστερα, σερβίρουμε το ρύζι με τα συκωτάκια πουλιών.

