Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα
- Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
- Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
- 1 ποτήρι κατεψυγμένες γαρίδες
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
- 2 φέτες μπέικον
- 2 ποτήρια ρύζι
- 4 ποτήρια ζεστό νερό
- 2 κύβοι ζωμός λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
- 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε, μετά, τους κύβους λαχανικών, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν οι κύβoι, και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
- Ανακατεύουμε πάλι για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το βραστό νερό και τις γαρίδες (αφού τις ξεπαγώσουμε και τις στραγγίξουμε), σκέπαζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, σοτάρουμε το μπέικον με το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse, ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει.
- Τέλος, βάζουμε το ρύζι για λίγα λεπτά σε μια φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε, περιχύνοντας με τη σάλτσα.