use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Θαλασσινά

Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα

  • Μερίδες 4
recipe image Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα
Ingredients
  • 1 ποτήρι κατεψυγμένες γαρίδες
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 ποτήρια ρύζι
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό
  • 2 κύβοι ζωμός Λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
  1. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Μετά, προσθέτουμε τους ζωμούς λαχανικών, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν οι κύβoι, και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
  3. Ανακατεύουμε πάλι για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το βραστό νερό και τις γαρίδες (αφού τις ξεπαγώσουμε και τις στραγγίξουμε), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, σοτάρουμε το μπέικον με το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse, ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες από την κονσέρβα, το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει.
  5. Τέλος, βάζουμε το ρύζι για λίγα λεπτά σε μια φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα.