Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ριζότο με Γαρίδες (Risotto)

Δες εδώ συνταγή για ριζότο με γαρίδες και Βιτάμ. Για περισσότερες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές για φαγητά και γλυκά, μπες στο website του Βιτάμ.
  • 1 ώρες 20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • Μερίδες3
recipe image Ριζότο με Γαρίδες (Risotto)

Υλικά

  • 125g Βιταμ κλασσικό
  • 650g γαρίδες μεγάλες ολόκληρες με το κέλυφος
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 200g ρύζι καρολίνα
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1 κούπα τοματίνια
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Μισή κούπα γκράνα τριμμένη σε πούδρα 80g (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 ½ λίτρο νερό

      Εκτέλεση

      1. Αφαιρουμέ το κεφάλι από τις γαρίδες (δεν το πετάμε, θα το χρειαστούμε αργότερα για τον ζωμό) και τις καθαρίζουμε από το τσόφλι
      2. Κόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 ½ λίτρο νερό, τα κεφάλια από τις γαρίδες, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 2 σκελίδες σκόρδο
      3. Αφήνουμε τον ζωμό να μαγειρευτεί για 30 λεπτά και μόλις βράσει τον στραγγίζουμε σε μια καθαρή κατσαρολά για να μπορούμε να τον ρίξουμε στο ριζότο χωρίς υπολείμματα
      4. Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι μας με 1 κ.σ. Βιταμ και προσθέτουμε το ρύζι (ιδανικά καρολίνα)
      5. Καβουρντίζουμε το ρύζι για 2 λεπτά, σβήνουμε με λευκό κρασί και ανακατεύουμε
      6. Για να χυλώσει το ριζότο ευκολότερα, προσθέτουμε 1 κ.σ. ωμό ρύζι αφού το σπάσουμε στο γουδί και σβήνουμε με λευκό κρασί
      7. Μαγειρεύουμε το ρύζι για 15 λεπτά και μόλις βλέπουμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε ζωμό
      8. Ψιλοκόβουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τα ντοματίνια και 2 λεπτά πριν ετοιμαστεί το ρύζι μας, τα ρίχνουμε μέσα στο ριζότο
      9. Προσθέτουμε ξύσμα λαιμ, φρέσκο βασιλικό, 2 κ.σ. Βιταμ και αναδεύουμε