Ριζότο με Γαρίδες (Risotto)
Δες εδώ συνταγή για ριζότο με γαρίδες και Βιτάμ. Για περισσότερες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές για φαγητά και γλυκά, μπες στο website του Βιτάμ.
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- Μερίδες3
Υλικά
- 125g Βιταμ κλασσικό
- 650g γαρίδες μεγάλες ολόκληρες με το κέλυφος
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 200g ρύζι καρολίνα
- 100ml λευκό κρασί
- 1 κούπα τοματίνια
- 10 φύλλα βασιλικού
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- Μισή κούπα γκράνα τριμμένη σε πούδρα 80g (προαιρετικά)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 ½ λίτρο νερό
Εκτέλεση
- Αφαιρουμέ το κεφάλι από τις γαρίδες (δεν το πετάμε, θα το χρειαστούμε αργότερα για τον ζωμό) και τις καθαρίζουμε από το τσόφλι
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 ½ λίτρο νερό, τα κεφάλια από τις γαρίδες, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 2 σκελίδες σκόρδο
- Αφήνουμε τον ζωμό να μαγειρευτεί για 30 λεπτά και μόλις βράσει τον στραγγίζουμε σε μια καθαρή κατσαρολά για να μπορούμε να τον ρίξουμε στο ριζότο χωρίς υπολείμματα
- Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι μας με 1 κ.σ. Βιταμ και προσθέτουμε το ρύζι (ιδανικά καρολίνα)
- Καβουρντίζουμε το ρύζι για 2 λεπτά, σβήνουμε με λευκό κρασί και ανακατεύουμε
- Για να χυλώσει το ριζότο ευκολότερα, προσθέτουμε 1 κ.σ. ωμό ρύζι αφού το σπάσουμε στο γουδί και σβήνουμε με λευκό κρασί
- Μαγειρεύουμε το ρύζι για 15 λεπτά και μόλις βλέπουμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε ζωμό
- Ψιλοκόβουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τα ντοματίνια και 2 λεπτά πριν ετοιμαστεί το ρύζι μας, τα ρίχνουμε μέσα στο ριζότο
- Προσθέτουμε ξύσμα λαιμ, φρέσκο βασιλικό, 2 κ.σ. Βιταμ και αναδεύουμε