use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ραγού μελιτζάνες μοσχαράκι

  • Μερίδες4
recipe image Ραγού μελιτζάνες μοσχαράκι

Υλικά

Ingredients
  • 4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φρέσκο φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά σκόνη ζωμού βοδινού
  • Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 2 ποτήρια Βιτάμ Culinesse
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 καρότο
  • 1 σέλινο
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κιλό μοσχάρι ψαχνό
  • 600 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρά μακρόστενα κομμάτια και τις βάζουμε να ξεπικρίσουν για περίπου 1 ώρα σε νερό με αρκετό αλάτι. Μετά, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
      2. Επίσης, κόβουμε το κρέας σε ισομεγέθεις μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με μισό φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse, ώστε να πάρει ρόδινο χρώμα.
      3. Μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο Bιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα, πρόοσθέτουμε το ροδοκόκκινο κρέας με τους χυμούς του, τις ντομάτες, το καρότο, το σέλινο, τη δάφνη, το σπιτικό ζωμό, το πιπέρι και το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 1,5-2 ώρες, για να μαλακώσει το κρέας.
      4. Βάζουμε το κρέας σε μια άλλη κατσαρόλα και περνάμε τη σάλτσα του από το μπλέντερ, πριν τη βάλουμε μαζί με το κρέας.
      5. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας: από τη μια μεριά τις μελιτζάνες και από την άλλη το μοσχάρι.
      6. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες ραγού με μαϊντανό και άφησε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.