Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Ραγού μελιτζάνες μοσχαράκι
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φρέσκο φύλλο δάφνης
1 κουταλιά σκόνη ζωμού βοδινού
Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1 1/2 κιλό μελιτζάνες
2 ποτήρια Βιτάμ Culinesse
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 καρότο
1 σέλινο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κιλό μοσχάρι ψαχνό
600 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
Εκτέλεση
Execution
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρά μακρόστενα κομμάτια και τις βάζουμε να ξεπικρίσουν για περίπου 1 ώρα σε νερό με αρκετό αλάτι. Μετά, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Επίσης, κόβουμε το κρέας σε ισομεγέθεις μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με μισό φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse, ώστε να πάρει ρόδινο χρώμα.
Μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο Bιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα, πρόοσθέτουμε το ροδοκόκκινο κρέας με τους χυμούς του, τις ντομάτες, το καρότο, το σέλινο, τη δάφνη, το σπιτικό ζωμό, το πιπέρι και το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 1,5-2 ώρες, για να μαλακώσει το κρέας.
Βάζουμε το κρέας σε μια άλλη κατσαρόλα και περνάμε τη σάλτσα του από το μπλέντερ, πριν τη βάλουμε μαζί με το κρέας.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας: από τη μια μεριά τις μελιτζάνες και από την άλλη το μοσχάρι.
Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες ραγού με μαϊντανό και άφησε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.