use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Ψημένο cheesecake με κυδώνια

  • Χρ. μαγειρέματος3 λεπτά
  • Μερίδες 8
recipe image Ψημένο cheesecake με κυδώνια
Για τα κυδώνια
  • 2 κυδώνια
  • 500 γραμμάρια νερό
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 2 γαρύφαλλα
  • Βανίλια
Για τη βάση
  • 500 γραμμάρια παξιμάδια, τριμμένα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο, λιωμένο
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
  • 500 γραμμάρια ανθότυρο
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 5 αυγά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Execution
  1. Κυδώνια: Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια. Τα κόβουμε σε τέταρτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το νερό, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.
  2. Βάση: Ενσωματώνουμε τα παξιμάδια με το Βιτάμ Βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα στρώνουμε, πιέζοντας με ένα κουτάλι σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου περίπου 25 cm. Τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει.
  3. Κρέμα: Βάζουμε σε ένα μίξερ με το σύρμα το ανθότυρο, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και ενσωματώνουμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα και αδειάζουμε πάνω στη βάση των παξιμαδιών.
  4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος σε μεγαλύτερο ταψί και προσθέτουμε νερό σε ύψος περίπου 5 cm, δημιουργώντας έτσι ένα μπεν μαρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το πυρίμαχο σκεύος να κρυώσει μέσα στο μπεν μαρί, για να μην δημιουργηθούν ρωγμές.
  5. Κόβουμε και σερβίρουμε με τα κυδώνια, περιχύνοντας με το σιρόπι τους.