Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ψημένο cheesecake με κυδώνια

  • Χρόνος Μαγειρέματος3 min
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
  • ΜερίδεςServes 8
recipe image Ψημένο cheesecake με κυδώνια

Υλικά

  • 2 κυδώνια
  • 500 γραμμάρια νερό
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 2 γαρύφαλλα
  • Βανίλια
  • 500 γραμμάρια παξιμάδια, τριμμένα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο, λιωμένο
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 500 γραμμάρια ανθότυρο
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 5 αυγά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Κυδώνια: Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια. Τα κόβουμε σε τέταρτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το νερό, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.
  2. Βάση: Ενσωματώνουμε τα παξιμάδια με το Βιτάμ Βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα στρώνουμε, πιέζοντας με ένα κουτάλι σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου περίπου 25 cm. Τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει.
  3. Κρέμα: Βάζουμε σε ένα μίξερ με το σύρμα το ανθότυρο, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και ενσωματώνουμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα και αδειάζουμε πάνω στη βάση των παξιμαδιών.
  4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος σε μεγαλύτερο ταψί και προσθέτουμε νερό σε ύψος περίπου 5 cm, δημιουργώντας έτσι ένα μπεν μαρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το πυρίμαχο σκεύος να κρυώσει μέσα στο μπεν μαρί, για να μην δημιουργηθούν ρωγμές.
  5. Κόβουμε και σερβίρουμε με τα κυδώνια, περιχύνοντας με το σιρόπι τους.