Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • ΜερίδεςServes 40
recipe image Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. Βιτάμ Βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 αυγά
  • 75 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • χυμό 1 λεμονιού
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τα υλικά μας (εκτός από τα αυγά) στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε με τους γάντζους και όταν το μίγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Ζυμώνουμε με τα χέρια με γρήγορες κινήσεις. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο ½ ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο μας. Πάνω εκεί, ανοίγουμε λίγο-λίγο τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πάτ σε σχήμα αστεριού ή σε διάφορα άλλα σχήματα. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό, χρυσοκάστανο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε την άχνη. Ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα λείο αλλά παχύρευστο μίγμα.
  3. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στο γλάσο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε σχάρα.